Eredmény

Márkák

Keresés:
Keresés:
találat
Bejelentkezés Új vagy nálunk? Regisztráció
hu de en

Termék Kategóriák

Iratkozz fel
hírlevelünkre!

Atomic Aquatics

SPLITFINS

Mfr: 05-0053-0P
Ára: € 262.00

Készleten

Válassz színt
Méret
Válassz típust

SplitFins

Leírás
A SplitFin hasított uszonyok nagyobb propulziót biztosítanak kevesebb levegő elhasználás mellett.
Hagyományos uszonyaink túl nagy erőkifejtést igényeltek. A SplitFin-ek nagyobb hajtóerőt biztosítanak kisebb erőfeszítés mellett. A rúgás erejének és terhelésének a csökkentése tartósabb gyorsaságot, erőt és kényelmet eredményez. Független vizsgálatok azt is igazolták, hogy a hasított uszonyos kialakítás jelentősen csökkenti a levegőfogyasztást.

Nem minden SplitFin ugyanolyan.
A hasított uszonyok különféle kialakításban, méretben és keménységben kaphatók. A rövid, puha pengéjű uszonnyal könnyebb a tempózás, mint a hosszabb, keményebb pengéjűvel, ugyanakkor jóval több lábtempóra van szükség azonos távolságra való eljutáshoz. Ha a penge túl merev, nagyobb erőkifejtésre van szükség a kényelmes lábtempózáshoz. Az Atomic SplitFin-eket kifejezetten arra tervezték, hogy optimalizálják mindezeket a szempontokat. Hasított uszonyainkkal könnyű a tempózás, nagy lökőerőt, sebességet és hatékonyságot biztosítanak kényelmes, rövidebb mozdulatú krallozással.

Hogyan ússzunk az Atomic SplitFin-ekkel?
Ne törődj azzal, hogy milyen könnyen lehet tempózni a SplitFin-nel. Valószínűleg máris ugyanolyan gyorsan fogsz haladni, mint a régi uszonyoddal. A maximális teljesítmény érdekében a kisebb és gyakoribb rugásokat alkalmazó krall lábtempóval (flutter kick) érdemes úszni.
A kisebb tartományú gyors krallozás a lábaidat tested légörvényén belül tartja, úgyhogy csupán egy akkora lyukat hozol létre a vízben, mint amekkora a vállszélességed és a palackod. Gondolj arra, hogy a kisebb ellenállás nagyobb sebességet és kisebb erőkifejtést jelent.

Miért multi-kompozit műanyagok?
Kiterjedt kutatás-fejlesztés és tesztelés folyt a hatékony propulzió hajékonyságára és merevségére vonatkozó tökéletes formula elérése érdekében. Az Atomic multi-kompozit műanyagjai olyan hatékony lábtempózást tesznek lehetővé, amihez kisebb erőfeszítésre és terhelésre van szükség.
 
A SplitFin szárnyai „hasítják” a vizet
A hagyományos szárnyas uszonyok úgy működnek, hogy hátrafelé tolják a vizet. Amikor a szárnyas uszony bemerül a vízbe, a víz nagy része átbukik a penge felső felszínén, és ott marad, ellenállást hozva létre. Ennek az ellenállásnak a leküzdéséhez plusz erőre van szükség a lábmunkánál. Az Atomic SplitFin két szárny-formájú felülettel hasítja a vizet, az emelő és előre irányuló hajtást a propeller mozgásához téve hasonlóvá. A penge felső felületénél lévő víz bekerül a szárnyak közötti nyílásba („split”), majd kijut onnan. Az ellenállás csökken, az erőfeszítés csökken, a hatékonyság pedig nő.

Propeller-Fin™ (Propeller-uszony) technológiával gyorsabban haladsz
Az Atomic Aquatics SplitFins egy Propeller-uszony technológiát használ, amivel extra nagy sebességet ér el gyors és rövid krallozó lábmozdulatokkal. Ez ugyanúgy működik, mint ahogyan az RPM fokozása a hajó propellerjén felgyorsítaná a hajó sebességét.

Multi-kompozit műanyagok és egyéb különleges Atomic tulajdonságok
Különleges anyagokat használunk, melyek a teljesítmény fokozására különösen alkalmasak. A SplitFin uszonyokhoz multi-kompozit műanyagokat fejlesztettünk ki annak érdekében, hogy a lábtempó hatékonyságát maximalizáljuk, az elfáradást pedig csökkentsük. Hajlékony oldalsó sínek és egy merev lábzseb, kombinálva a pengében lévő merevítőkkel – az optimális teljesítmény érdekében. Szabadalmazott EZ-LOK csat rendszerünk egyike azoknak a jellegzetes Atomic tulajdonságoknak, ami miatt búváraink még jobban kedvelnek bennünket.

Atomic Exclusive szabadalom
Valami egyszerűnek egy "újragondolása", a különleges, rozsdamentes acélból készült rugókat különféle menet-geometriával tervezték meg. Jobban illeszkedik a búvárok lábára, egykézzel is könnyen le tudják venni, a rugók azonban nem deformálódnak el, ha túlnyújtják őket. A "Smoke on the Water" Splitfin tartozéka, de elérhető minden Atomic SplitFin-hez, vagy univerzálisan átalakítható más gyártmányokhoz.
Az Univerzális rugós pánt ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az Atomic rugók, azonban úgy készültek, hogy szinte minden más gyártmányú pántos uszonyra is alkalmazható legyen. Kapható közép és hosszú méretben.

Értékeléshez, kérdés feltevéséhez kérjük jelentkezz be!

Értékelésed:
×

Size chart Mérettáblázat

Ok

Iratkozz fel
hírlevelünkre!

;